MONARCHIKUS VACSORA
Vendégünk: Katona Csaba történész
04.03. 19:00.
Gasztronómiai kaland a monarchikus időket megidézve. Mit örököltünk, mik lettek konyháink klasszikusai. Mindezt a kornak megfelelően, de örökségünket tiszteletben tartva igyekszünk bemutatni.A menüsort kiemelkedő kistermelők alapanyagaival, emlékeinkkel és a Szaletly életérzést felhasználva alkottuk meg.
Mindezt Katona Csaba történész foglalja keretbe és
a gasztronómia és történelem összefüggésében mesél múltunkról.
MENÜ ÉS ITALSOROK:
Begrüssungsgetränk
🥂 Feiler Artinger Blaufrankisch Rose Brut
Feiler-Artinger – Rust - Fertő tó dombvidék
🥂 Feiler Artinger Blaufrankisch Rose Brut
Feiler-Artinger – Rust - Fertő tó dombvidék
🍏 Szőlő spritzer Tafelspitz
✨Gyöngyözve főtt magyar tarka, kemencés répa, sült alma és mustárkrém, erőlé
🍷 Királyleányka 2021
Recas Pincészet - Rékás – Erdély
🍏Sárgarépás fenyőital
🍷 Királyleányka 2021
Recas Pincészet - Rékás – Erdély
🍏Sárgarépás fenyőital
✨ Bécsi szelet
gesztelyi mangalica papszelet bundázva, burgonyaropogós, citromspirál
🍷 Banka Grüner Veltliner 2021
Tűzkő Birtok – Bátaapáti
🍏 Muskotályos kombucha
gesztelyi mangalica papszelet bundázva, burgonyaropogós, citromspirál
🍷 Banka Grüner Veltliner 2021
Tűzkő Birtok – Bátaapáti
🍏 Muskotályos kombucha
✨ Pofa és specle
vörösboros süldő pofa, vajas specle
🍷 Kékfrankos 2021 (Bio) Bott Frigyes pincészete - Muzsla
🍏 Erdei gyümölcsös shot
vörösboros süldő pofa, vajas specle
🍷 Kékfrankos 2021 (Bio) Bott Frigyes pincészete - Muzsla
🍏 Erdei gyümölcsös shot
✨ Pájsli és knédli
mangalica belsőség, mustáros pecsenyeszószban, égetett vajon pirított knédlivel
🍷 Badacsonyi Kéknyelű 2023
Sabar Borház – Káptalantóti
🍏 Rebarbás apfelspritzer
mangalica belsőség, mustáros pecsenyeszószban, égetett vajon pirított knédlivel
🍷 Badacsonyi Kéknyelű 2023
Sabar Borház – Káptalantóti
🍏 Rebarbás apfelspritzer
✨ Kaiser smarni
karamellizált-besütött morzsafelfújt, barackíz
🍷 Tokaji sweet 2018
Serpens Borászat – Sárospatak
🍏 Citrusos mangó itóka
karamellizált-besütött morzsafelfújt, barackíz
🍷 Tokaji sweet 2018
Serpens Borászat – Sárospatak
🍏 Citrusos mangó itóka
Menüsor 🍷 alkoholos italsorral: 25.900
Menüsor 🍏 alkoholmentes italsorral: 23.900
SZERETETTEL VÁRUNK!
Szaletly Vendéglő és Kert üde találkozópont Zugló bejáratánál, ahol mindenki otthon érezheti magát. Könnyed, kellemes környezetben kínálunk modern magyaros fogásokat vendégeinknek. Jelszavaink: friss és minőségi alapanyagok, környezettudatosság, modern feldolgozás, hagyománytisztelő ételek. Séfünk, Bernát Dániel gondoskodik a hazai termelőktől nagy odafigyeléssel összeválogatott alapanyagok kíméletes feldolgozásáról, hogy a vendégek tányérjára csak a legkiválóbb étel kerüljön!
Szeretettel várunk vendéglőnkben!