ÉTLAP
Konyhafőnök: Bernát Dániel | Üzletvezető: Forgó Zsolt
Kedves vendégeink, kérjük hogy 12fős foglalás felett vegyék fel velünk a kapcsolatot a program@szaletly.hu e-mail címen.
Aktuálisan frissülő heti ajánlatainkról vendéglőnkben, illetve facebook oldalunkon találsz információt!
Étlapunkon az allergén megjelölések az adott fogások receptúrái alapján kerültek megjelölésre. Konyhánk személyzete minden fogásunkat a
legnagyobb odafigyeléssel készíti el, azonban valamennyi ételünk egy helyiségben, egy légtérben készül, rendelések teljes elkülönítése
technikailag nem megoldható. Kérjük különösen érzékenyen reagáló allergiás vendégeinket, a rendelésnél vegyék ezt figyelembe!
(VEGÁN) Vegán ételeink (V) Vegetáriánus kínálatunk (GM) Gluténmentes, (GMk) kérhető gluténmenetesen
(LM) Laktózmentes, (LMk) kérhető laktózmenetesen (CM) Cukormentes
Érzékenységedet minden esetben jelezd kiszolgáló kollégánknak!
Konyhánk 12:00 és 22:00 között vesz fel rendeléseket.
ELŐÉTELEK
Galló féle kecskesajt, uborka variációkkal, friss zöldekkel 3, 7, 10
tojáskocsonya gombákkal, fekete rizsecetszósszal, kígyóhagymás majonézzel 3, 6, 7, 10
Vida Kadarkával pácolva, vadkomlós majonézzel, vászolyi Hat malom sajttal 3, 6, 7, 10, 12
málnamézes körtekrémmel, almával, kamilla formációkkal, mogyorós kaláccsal 1, 3, 5, 6, 7, 8
színes paradicsomok, paradicsomvíz, édeskömény mousse, marinált gyöngyhagyma
préselve sült padlizsán, égetett-vajas kenyérropogóssal, ponzus majonézzel 1, 3, 6, 7, 10
remuládos burgonyasalátán, borecetes lilahagymával 1, 3, 6, 10, 12
***
LEVESEK
Amarettóval, Galló féle túrókrémmel, pár csepp olívával 7, 12
töltött mellel, illatos gombákkal, borsóval, házi tésztával 1, 3, 6, 7
tarka marhából, zsíron pirított burgonyával és répával 6
***
FŐÉTELEK
marinált beluga lencsével, sült répával, Pödör ecetes majonéz dresszinggel
3, 6, 10
marinált beluga lencsével sült répával, Pödör ecetes majonéz dresszinggel
2, 3, 10
pirított házi tésztával, gombákkal, paprikás szósszal, tejfölhabbal
1, 3, 6, 7
burgonya textúrák, hatperces tojással, megyaszói sült mangalica debrecenivel
3, 6, 7
Bárányvagdalt 7.790
hortobágyi bárányvagdalt rántva “kelkáposzta-főzelékkel”
1, 3, 6, 7
konfitált-pirított császár, langyos babsalátával, Meyer citromos füstölt lével
6
szarvasgerinc zellerkrémmel, málnamézes almával, mogyorós ropogóssal, verjus velutéval
3, 5, 6, 7, 8, 9
karamellizált-hagymás burgonyakrémmel, mustáros zsüvel
1, 3, 6, 7, 10
vajban forgatott mákos burgonyagombócokkal, szilvás zsüvel
1, 3, 6
“spenótfőzelékkel”
4, 6, 7, 8
petrezselymes burgonyakrémmel, zöld teás-égetett fűszervajmártással
6, 7
Magyar tarkából főzve, meleg füstön sült burgonyával
6, 12
Szarvas metélt Eszterházy módra 8.290
házi tésztánk szarvasgerinc csíkokkal, mustáros velutéval, répakrémmel, gyöngyhagymával 1, 3, 6, 7, 10
***
EXTRA KÖRET
1, 6
***
HÚSMENTES FOGÁSAINK
selyem tofuval, Meyer citromos ponzuban, ropogóssal
6
burgonya textúrák, hatperces tojás, tejfölhab, vega zsü
3, 6, 7
vajban sült káposzta, főzelék-veloutéval, káposzta ropogóssal
6, 7
Spenótfőzelék (V, GM) 6.190
jégcsapretek steak-kel 6, 7, 8
***
1, 6
***
gombolyag tésztával
1, 3, 6
1, 3, 7
burgonyapürével
1, 3, 7
***
válogatott alapanyagokból készítve
1, 3, 6, 7, 8
1, 3, 6, 7, 8
pirított vajas-diós kalács, sült almával, mering habbal
1, 3, 7, 8
Bourbon vaníliás sodó habbal, grillezett szilvával
1, 3, 7, 8
Lúdláb 3.190
klasszikus recept alapján, meggy szorbéval
1, 3, 6, 7, 8
kókuszos puliszka hab, sült szilvával, protein zselével
Hat malom sajt mousse, alma kompóttal, kataifi ropogóssal, alma eszenciával
1, 7
***
Tokaj Sweet 2018 4cl
Serpens Borászat - Sárospatak
Bott-rytis 4cl
Bott Pince - Bodrogkeresztúr
Béres Szőlőbirtok és Pincészet – Erdőbénye
***
ALLERGÉNEK
Étlapunkon az allergén megjelölések az adott fogások receptúrái alapján kerültek megjelölésre. Konyhánk személyzete minden fogásunkat a legnagyobb odafigyeléssel készíti el, viszont valamennyi ételünk egy helyiségben, egy légtérben készül, a rendelések teljes elkülönítése technikailag nem megoldható. Kérjük különösen érzékenyen reagáló allergiás vendégeinket, a rendelésnél vegyék ezt figyelembe!
Érzékenységedet minden esetben jelezd kiszolgáló kollégánknak!
Allergének vagy intoleranciát okozó anyagok
1. Glutént tartalmazó gabonafélék 2. Rákfélék és a belőlük készült termékek
3. Tojás és a belőle készült termékek 4. Hal és a belőle készült termékek
5. Földimogyoró és a belőle készült termékek 6. Szójabab és a belőle készült termékek
7. Tej és az abból készült termékek
8. Diófélék, azaz mandula, mogyoró, dió, kesudió, pekándió, brazil dió, pisztácia, makadámia vagy qeenslandi dió és a belőle készült termékek
9. Zeller és a belőle készült termékek
10. Mustár és a belőle készült termékek
11. Szezámmag és a belőle készült termékek
12. Kén-dioxid és az SO2- ben kifejezett szulfitok 10 mg|kg, illetve 10 mg|liter összkoncentrációt meghaladó mennyiségben
13. Csillagfürt és a belőle készült termékek
14. Puhatestűek és a belőlük készült termékek
***