ÉTLAP
Ügyvezető igazgató: Forgó Zsolt | Korporét séf: Bernát Dániel
Konyhafőnök: Németh Ákos | Üzletvezető: Varga Attila
Kedves vendégeink, kérjük hogy 12fős foglalás felett vegyék fel velünk a kapcsolatot a program@szaletly.hu e-mail címen.
Aktuálisan frissülő heti ajánlatainkról vendéglőnkben, illetve facebook oldalunkon találsz információt!
Étlapunkon az allergén megjelölések az adott fogások receptúrái alapján kerültek megjelölésre. Konyhánk személyzete minden fogásunkat a
legnagyobb odafigyeléssel készíti el, azonban valamennyi ételünk egy helyiségben, egy légtérben készül, rendelések teljes elkülönítése
technikailag nem megoldható. Kérjük különösen érzékenyen reagáló allergiás vendégeinket, a rendelésnél vegyék ezt figyelembe!
(VEGÁN) Vegán ételeink (V) Vegetáriánus kínálatunk (GM) Gluténmentes, (GMk) kérhető gluténmenetesen
(LM) Laktózmentes, (LMk) kérhető laktózmenetesen (CM) Cukormentes
Érzékenységedet minden esetben jelezd kiszolgáló kollégánknak!
Konyhánk 12:00 és 22:00 között vesz fel rendeléseket.
ELŐÉTELEK
céklavariációkkal, Bányai kávés málna esszenciával 7
tojáskocsonya, almás tojássalátával, sárgájakrémmel, hollandi habbal 3, 7, 10
fekete fokhagymás majonézzel, fermentált karalábéval 3, 6, 9, 10
Yuzus-mandarin dzsússzal, édeskömény - salátával és - krémmel 2, 4, 6
zeller, alma, tofu majonézzel pekándióval és ropogóssal 6, 8, 9, 10
birskrémmel, füstölt mandulával és tokaji zselével 1, 3, 6, 7, 8, 9
csicseriborsó- és szezámkrémmel, csiliolajjal és sós citrommal 6, 11
***
LEVESEK
kókusztejjel, mézes almaraguval, grillázsos tökmaggal, tökmagolajjal
húsos nudlival, zöldborsóval, illatos gombákkal 1, 3, 6, 9
magyar tarkából főzve, füstölt kemencés burgonyával és répával 6
***
FŐÉTELEK
Saliverzum levelek, beluga lencsével, céklás quinoával, Pödör ecetes majonézdresszinggel
3, 6, 10
Saliverzum levelek, beluga lencsével, céklás quinoával, Pödör ecetes majonézdresszinggel
2, 3, 10
mangalica rilette, pirított rakott burgonyával, konfitált salottahagymával, rubin paprikával
3, 6, 7
balatoni sajttal és főtt sonkával, vajas burgonyakrémmel, kapribogyó-frissítővel
1, 3, 6, 7
Lyoni bélszín (GM) 15.990
karamellizált hagymás burgonyakrémmel, ropogós hagymával és zsüvel
6, 7
préselt, pirított combfilé konfitált zúzával és taréjjal, vajas-petrezselymes nokedlivel
1, 3, 6, 7
csicsókakrémmel, Irsai velutéval, gesztenyeropogóssal, fenyőrüggyel, meggyes zsüvel
3, 5, 6, 7, 8, 9
rozé kacsamell, konfitált szív és zúza, zöldséges gersli rizottóval és sárgarépakrémmel
1, 6, 7, 9
karfiolkrémmel, habbal és sült karfiollal, fermentált jégcsapretek-relish-sel
4, 7
füstölt-ropogós burgonyafőzelékkel, gyöngyhagymával, tárkonyemulzióval
6, 7
selymes szafttal, szalonnás-hagymás dödöllével, kápiatatárral
1, 3, 6
burgonyatextúrák, hatperces tojással, mangalica debrecenivel
3, 6, 7
Erdei szarvasmetélt 8.690
házi metélt, sült gombákkal, szarvas csíkkal, vargányás mártásban
1, 3, 6, 7
***
EXTRA KÖRET
1, 6
***
HÚSMENTES FOGÁSAINK
burgonya textúrák, hatperces tojás, tejfölhab, vega zsüvel
3, 6, 7
karfiolkrémmel, habbal és sült karfiollal, fermentált jégcsapretek relish-sel
6, 7
kemencés répával és krémmel, gyöngyhagymával, vega zsüvel
1, 6, 7, 9
Erdei tésztánk (V) 6.390
házi metéltünk, pirított gomba variációkkal, vargányamártással 1, 3, 6, 7
***
***
húsos nudlival, zöldborsóval
1, 3, 6, 9
1, 3, 7
burgonyapürével
1, 3, 7
***
válogatott alapanyagokból készítve
1, 3, 6, 7, 8
pirított tökmaggal és tökmagolajjal, homoktövissel és baracklekvárunkkal
1, 3, 7
Szaletly könnyedséggel tálalva
1, 3, 7
barackfagylalttal, törökmézzel, citruszselével
3
Mákos guba 3.390
tojáslikőrrel sütve, málnamézzel, mákhabbal
1, 3, 7
tisztelgés a csokoládé előtt
1, 3, 6, 7
Sajt válogatás (GMK) 4.390
magyar kisüzemi sajtválogatás, erdei mézes chutney-val
7
***
Tokaj Sweet 2018 4cl
Serpens Borászat - Sárospatak
Bott-rytis 4cl
Bott Pince - Bodrogkeresztúr
Béres Szőlőbirtok és Pincészet – Erdőbénye
***
ALLERGÉNEK
Étlapunkon az allergén megjelölések az adott fogások receptúrái alapján kerültek megjelölésre. Konyhánk személyzete minden fogásunkat a legnagyobb odafigyeléssel készíti el, viszont valamennyi ételünk egy helyiségben, egy légtérben készül, a rendelések teljes elkülönítése technikailag nem megoldható. Kérjük különösen érzékenyen reagáló allergiás vendégeinket, a rendelésnél vegyék ezt figyelembe!
Érzékenységedet minden esetben jelezd kiszolgáló kollégánknak!
Allergének vagy intoleranciát okozó anyagok
1. Glutént tartalmazó gabonafélék 2. Rákfélék és a belőlük készült termékek
3. Tojás és a belőle készült termékek 4. Hal és a belőle készült termékek
5. Földimogyoró és a belőle készült termékek 6. Szójabab és a belőle készült termékek
7. Tej és az abból készült termékek
8. Diófélék, azaz mandula, mogyoró, dió, kesudió, pekándió, brazil dió, pisztácia, makadámia vagy qeenslandi dió és a belőle készült termékek
9. Zeller és a belőle készült termékek
10. Mustár és a belőle készült termékek
11. Szezámmag és a belőle készült termékek
12. Kén-dioxid és az SO2- ben kifejezett szulfitok 10 mg|kg, illetve 10 mg|liter összkoncentrációt meghaladó mennyiségben
13. Csillagfürt és a belőle készült termékek
14. Puhatestűek és a belőlük készült termékek
***